Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a declarat, într-un comunicat că urmăreşte cu atenţie situaţia din România şi a oferit ajutorul organismului de monitorizare a eforturilor anticorupţie al instituţiei, GRECO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Urmărim îndeaproape evoluţia situaţiei din România. Secretarul General a contactat astăzi (joi – n.r.) autorităţile române, amintind că organismul anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO, este disponibil să ofere expertiză în situaţia actuală”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul Consiliului Europei.

Miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, au transmis într-o declaraţie comună că lupta anticorupţie trebuie să avanseze, nu să fie subminată, ei precizând că urmăresc ”cu foarte mare îngrijorare” evoluţiile recente din România.

Joi, , în cursul unei dezbateri în Parlamentul European, Timmermans a lansat un apel către Guvernul român să nu “facă paşi în spate” în lupta anticorupţie şi să revizuiască Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale şi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. El a subliniat că România merită politicieni care să lupte împotriva corupţiei.

Oficialul a explicat că Executivul UE este interesat direct de situaţia din ţara noastră, pentru că afectează alocarea de fonduri UE în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.