Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat luni că Brexitul va fi discutat la o întâlnire a consiliului de joi, inclusiv modalităţile de a ajuta guvernul britanic să ratifice procesul, însă acordul de retragere nu poate fi renegociat, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am decis să convoc #EUCO privind #Brexitul (Art. 50) joi”, a scris Tusk pe Twitter. „Nu vom renegocia acordul, inclusiv soluţia de urgenţă, însă suntem pregătiţi să discutăm pentru a ajuta guvernul britanic să ratifice procesul. Timpul se scurge aşa că vom discuta şi despre un scenariu fără acord”, a precizat el.

După ce premierul britanic Theresa May a anunţat o amânare a votului în Parlament pentru acordul privind Brexitul şi l-a trimis pe consilierul său Olly Robbins la sediul Comisiei Europene pentru noi discuţii, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei, Jean Claude Juncker, a respins posibilitatea unor concesii. „Poziţia noastră rămâne aceeaşi: nu vom renegocia acordul care se află pe masă acum şi care a fost aprobat de consiliul UE pe 25 noiembrie, aşa că este clar, după cum a spus chiar preşedintele, că acesta este acordul şi este singurul acord posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Premierul Theresa May a confirmat, într-un discurs ţinut în Camera Comunelor, amânarea votului asupraa acordului privind Brexitului şi a susţinut că va avea discuţii de urgenţă cu liderii UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.