Consiliul European nu se va mai întruni pe 24-25 septembrie ci pe 1-2 octombrie, potrivit unei decizii luate de preşedintele Charles Michel, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia Barend Leyts, pe Twitter. Oficialul a adăugat că Charles Michel a intrat de marţi în carantină, chiar dacă testul de luni la COVID-19 i-a ieşit negativ, după ce un ofiţer de securitate, cu care Michel a avut contact săptămâna trecută, a fost depistat cu noul coronavirus. La reuniunea Consiliului European trebuia să participe şi preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Preşedintele Charles Michel a decis să amâne, pentru 1 şi 2 octombrie, întâlnirea specială a Consiliului European planificată să aibă loc pe 24 şi 25 septembrie”, a scris marţi pe Twitter purtătorul de cuvânt al şefului Consiliului European.
Într-o altă postare pe Twitter, Barend Leyts a precizat că preşedintele Charle Michel a aflat marţi că un ofiţer de securitate, cu care a avut contact îndeaproape săptămâna trecută a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID - 19.
„Preşedintele Consiliului European a aflat astăzi că un ofiţer de securitate, cu care a interacţionat îndeaproape săptămâna trecută, a fost testat pozitiv pentru COVID. Preşedintele îşi face testări regulate iar ieri testul i-a ieşit negativ. Deoarece respectă regulile şi măsurile belgiene, preşedintele a decis să intre azi în carantină”, a explicat purtătorul de cuvânt al şefului Consiliului European.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.