Consiliul de administraţie al Disney i-a prelungit până la finalul lui 2026 contractul lui Bob Iger, care a preluat în 2022 postul de director general pe care l-a ocupat acum câţiva ani, a anunţat grupul într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul a fost unanim, a precizat el, explicând că această extindere a fost menită să asigure o "continuitate a guvernării în timpul transformării grupului desfăşurată în prezent".

De asemenea, trebuie să permită „realizarea unui plan de tranziţie privind succesiunea în funcţia de director general, care rămâne o prioritate pentru consiliul de administraţie”.

Iger, 72 de ani, a acceptat în noiembrie 2022 să revină în fruntea Disney pentru doi ani având drept obiectiv o strategie pentru "creştere reînnoită", a precizat Disney atunci. 

El a condus compania din 2005 până în 2020 şi a rămas preşedinte executiv al Consiliului de administraţie al grupului până la finalul lui 2021. 

Nu a fost comunicat niciun motiv pentru plecarea lui Bob Chapek, care i-a succedat chiar la începutul pandemiei de Covid-19 în 2020. A trebuit să gestioneze închiderea, apoi redeschiderea parcurilor de distracţie dar şi extinderea streaming-ului.

"Bob (Iger) şi-a demonstrat în mod repetat capacitatea de neegalat de a transforma cu succes Disney într-un viitor de creştere şi rentabilitate financiară", a menţionat Consiliul miercuri. "Bob a pus din nou Disney pe calea strategică corectă de a crea o creştere durabilă”.

"În ciuda provocărilor, cred că viitorul pe termen lung al Disney este incredibil de luminos", a spus Iger în declaraţie. "Dar mai sunt lucruri de făcut înainte ca această lucrare de transformare să fie finalizată".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.