Consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak a exclus o potenţială încetare a focului cu Moscova şi a declarat că Ucraina nu va accepta niciun acord cu Rusia care implică cedarea teritoriului ucrainean, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Războiul nu se va opri (după concesii). Se va lua o pauză pentru o perioadă de timp”, a declarat el pentru Reuters într-un interviu acordat sâmbătă la biroul prezidenţial ucrainean.

Podoliak a subliniat că dacă Kievul alege să facă concesii, această decizie s-ar întoarce împotriva Ucrainei, deoarece Rusia va răspunde mai agresiv după orice întrerupere a luptei.

”După un timp, cu o intensitate reînnoită, ruşii îşi vor construi armele, forţa de muncă şi vor lucra la greşelile lor, se vor moderniza puţin, vor concedia mulţi generali... Şi vor începe o nouă ofensivă, şi mai sângeroasă şi de amploare,” a mai explicat el.

”Rusia nu poate fi lăsată la jumătatea drumului pentru că va (dezvolta) o stare de spirit «revanşardă» şi va fi şi mai crudă”, a mai precizat el.

Oficialul ucrainean a respins apelurile referitoare la o încetare urgentă a focului care ar implica trupele ruse care rămân pe teritoriul pe care l-au ocupat în sudul şi estul Ucrainei, spunând că ”forţele (ruse) trebuie să părăsească ţara şi după aceea va fi posibilă reluarea procesului de pace”.

Şeful Biroului Preşedinţiei din Ucraina Andrii Yermak a reiterat afirmaţiile lui Podoliak printr-o postare pe Twitter prin care afirma că ”războiul trebuie să se încheie cu restabilirea completă a integrităţii şi suveranităţii teritoriale ucrainene”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.