Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat, sâmbătă, că Ucraina nu va negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că nu este cazul de discuţii cu cei care "calcă pe cadavre".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Să concluzionăm.
 
1. Nu are rost să negociezi cu cei care „calcă pe cadavre” — Putin şi anturajul său. Preţul cuvintelor lor are o valoare negativă.
 
2. Sunt posibile negocieri, dar cu noul preşedinte al Rusiei. Care va evalua realitatea mai adecvat", a scris Podoliak pe Twitter.
 
Vineri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, imediat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capituleze.

Vladimir Putin a îndemnat vineri Ucraina ”să înceteze imediat” ostilităţile şi să ”revină la masa negocierilor”.

Zelenski i-a răspuns că ”Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”.

El denunţă o ”farsă a anexării” şi acuză Rusia că ”încearcă să fure ceea ce nu-i aparţine”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-un discurs-fluviu anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporijea, în care a criticat virulent Occidentul şi a cerut Kievului să capituleze.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.