Mihailo Podoliak, un consilier-cheie al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, îi mulţumeşte lui Boris Johnson că ”şi-a dat seama de ameninţarea monstrului (n.r. Rusiei) şi a fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce Johnson a anunţat că va renunţa la funcţia de lider al Partidului Conservator britanic, dar că intenţionează să rămână prim-ministru în timpul procesului de alegere a succesorului său, Podoliak i-a adus un omagiu lui Johnson.

Podoliak subliniază că Johnson ”şi-a dat seama de ameninţarea monstrului (n.r. Rusiei) şi a fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”.

Johnson a fost un ”lider”, a spus Podoliak, recunoscând că vizita premierului la Kiev din luna aprilie a marcat cea mai importantă vizită în capitala Ucrainei a unui lider naţional de la începutul războiului, în luna februarie.

”Domnul Johnson – un om care a spus lucrurilor pe nume încă de la început, care a sugerat imediat politicii globale să-şi schimbe principiile şi să devină mai responsabilă – mult mai responsabilă – şi să nu pretindă că aceasta este o situaţie conflictuală minoră”, a declarat oficialul ucrainean.

Podoliak a adăugat că Ucraina are în prezent tot echipamentul militar necesar pentru apărarea eficientă a ţării ”arme, parteneriat şi coaliţie”, iar datorită lui Johnson, ucrainenii ”înţeleg că victoria este un simbol real al viitorului Ucrainei”.

Ucrainenii sunt ”extrem de recunoscători” lui Boris Johnson, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.