Congresul american a adoptat printr-un ultim vot în Senat bugetul apărării - în valoare de 858 de miliarde de dolari -, un text care elimină vaccinarea obligatorie împotriva covid-19 a militarilor americani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această dispoziţie a fost impusă împotriva avizului preşedintelui democrat Joe Biden şi reprezintă o victorie a republicanilor, care au ameninţat să nu adopte proiectul de lege în cazul în care nu obţin satisfacţie în acest subiect.

Vaccinarea obligatorie a militarilor americani a condus la darea afară din armată a 8.000 de militari, potrivit Pentagonului.

Această restricţie sanitară - una dintre ultimele restricţii majore în vigoare în Statele Unite -, avea drept scop, tot potrivit Pentagonului, protejarea sănătăţii şi nivelului de pregătire optim ale militarilor americani.

Legea, care finanţează apărarea americană în anul fiscal 2023, a fost adoptată în Camera Reprezentanţilor şi urmează să fie promulgată de către şeful statului.

Ea prevede un ajutor militar şi vânzări de armament destinate Taiwanului în valoare de zece miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.