Peste 100 de militari armeni au fost ucişi sau răniţi în luptele de sâmbătă, din Nagorno-Karabah, susţine Ministerul Apărării din Azerbaidjan, care precizează că 12 militari azeri şi-au pierdut, de asemenea, viaţa, dar informaţiile au fost respinse de autorităţile armene, relatează Reuters, care precizează că în conflict ar fi murit şi civili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Şase tancuri armene au fost distruse şi peste 100 de militari armeni au fost ucişi sau răniţi”, se arată în comunicat.

Guvernul armean a respins aceste cifre, dar a refuzat să precizeze ce pierderi a suferit armata sa.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Doisprezece militari azeri au fost ucişi în luptă, iar un elicopter a fost doborât de forţele armene”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Baku.

Potrivit autorităţilor de la Baku, forţele azere au preluat controlul asupra a “două puncte strategice şi asupra unui sat” din Nagorno-Karabah.

Între timp, Organizaţia pentru Secuuritate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi-a exprimat îngrijorarea legătură cu reluarea ostilităţilor şi a cerut stabilizarea situaţiei, relatează Sputnik News.

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de manevre ofensive.

Conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan a început în 1988, după ce regiunea autonomă Nagorno-Karabah, cu populaţie majoritar armeană, a decis să se despartă de Azerbaidjan, pe atunci parte a URSS, şi unirea cu Armenia. În 1991, teritoriul şi-a proclamat independenţa, ceea ce a dus la un război soldat cu 30.000 de morţi. Conflictul deschis s-a transformat într-unul îngheţat în 1994, când a intrat în vigoare un armistiţiu negociat de Rusia şi mediat de OSCE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.