Un procuror turc a cerut condamnări de până la 15 ani de închisoare pentru terrorism în cazul unui grup de militanţi pentru drepturile omului, între care şi directoarea Amnesty International Turcia, Idil Eser, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestarea în luna iulie a acestor militanţi, între care se numără şi un german şi un suedez, Peter Steudtner şi Ali Gharavi, a accentuat tensiunile dintre Ankara şi Uniunea Europeană, care denunţă un derapaj de autoritate al regimului lui Recep Tayyip Erdogan.

Militanţii au fost arestaţi în timp ce participau la un workshop despre securitate digital şi managementul informaţiei, pe insula Buyukada, lângă Istanbul. Opt activişti sunt încă în detenţie, fiind acuzaţi de apartenenţă la o ogranizaţie teroristă.

Turcia a declanşat o vastă campanie de represiune după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, în timpul căreia au fost ucise 240 de persoane. Peste 50.000 de persoane au fost arestate de atunci şi alte 150.000 au fost suspendate din funcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.