Comisia germană a Vaccinării (STIKO) a recomandat miercuri vaccinarea persoanelor în vârstă de până la 30 de ani numai cu vaccinul Pfizer-BioNTech, din cauza riscului miocarditei pe care-l reprezintă vaccinarea acestei categorii de vârstă cu vaccinul Moderna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinarea cu Moderna a cauzat inflamaţii, ”în principal benigne”, ale muşchiului cardiac şi pericardului, atât la femei, cât şi la bărbaţi în vârstă de până la 30 de ani.

Acest risc nu există, însă, în cazul persoanelor în vârstă de peste 30 de ani.

Comisia Vaccinării recomandă, de asemenea, vaccinarea femeilor însărcinate numai cu Pfizer-BioNTech.

Inclusiv în cazul unei vaccinări cu o primă doză de vaccin anticovid Moderna, rapelul şi doza ”booster” este necesar să fie reazlizate cu vaccin BioNTech-Pfizer, recomandă STIKO, ale cărei recomandări urmează să fie aplicate de către Guvern şi landuri.

Dintre cele aproximativ 121,4 milioane de doze de vaccin anticovid administrate în Germania, 92 de milioane de doze sunt Pfizer-BioNTech, iar 10,3 milioane sunt Moderna, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.