Comisia Europeană (CE) propune miercuri o suspendare - pe o perioadă de un an de zile - a tuturor taxelor vamale impuse produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană (UE), cu scopul de a susţine economia acestei ţări atacate de către Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această propunere - care este necesar să fie aprobată de Parlamentul European (PE) şi de către cele 27 de state membre UE pentru a fi aplicată - este un ”gest fără  precedent de susţinere a unei ţări aflate în război”, subliniază într-un comunicat CE.

Regatul Unit a anunţat încă de luni că suspendă taxele vamale impuse produselor pe care le importă din Ucraina.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen anună că a iniţiat această măsură în urma unor discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Suntem amândoi de acord asupra importanţei cruciale a unei suspendări a drepturilor vamale în vederea susţinerii economiei Ucrainei”, anunţă ea în acest comunicat.

Comerţul blateral între UE şi Ucraina a însumat în 2021 schimburi în valoare de 52 de miliarde de euro, potrivit CE, un nivel dublu faţă de cel din 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.