Comisia Europeană (CE) propune miercuri o suspendare - pe o perioadă de un an de zile - a tuturor taxelor vamale impuse produselor ucrainene importate în Uniunea Europeană (UE), cu scopul de a susţine economia acestei ţări atacate de către Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această propunere - care este necesar să fie aprobată de Parlamentul European (PE) şi de către cele 27 de state membre UE pentru a fi aplicată - este un ”gest fără  precedent de susţinere a unei ţări aflate în război”, subliniază într-un comunicat CE.

Regatul Unit a anunţat încă de luni că suspendă taxele vamale impuse produselor pe care le importă din Ucraina.

Preşedinta CE Ursula von der Leyen anună că a iniţiat această măsură în urma unor discuţii cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Suntem amândoi de acord asupra importanţei cruciale a unei suspendări a drepturilor vamale în vederea susţinerii economiei Ucrainei”, anunţă ea în acest comunicat.

Comerţul blateral între UE şi Ucraina a însumat în 2021 schimburi în valoare de 52 de miliarde de euro, potrivit CE, un nivel dublu faţă de cel din 2016.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.