Comisia Europeană a pregătit o propunere de majorare a taxelor pentru cerealele, seminţele oleaginoase şi produsele derivate din Rusia şi Belarus şi va anunţa măsurile vineri, a declarat joi şefa executivului european, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am pregătit o propunere de majorare a tarifelor la importurile de cereale, seminţe oleaginoase şi produse derivate din Rusia şi Belarus şi există mai multe motive întemeiate pentru a face această propunere", a declarat von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Aceasta va împiedica cerealele ruseşti să destabilizeze piaţa UE pentru aceste produse, va împiedica Rusia să folosească veniturile obţinute din exporturile acestor produse în Uniunea Europeană şi va garanta că exporturile ilegale ruseşti de cereale ucrainene furate nu vor intra pe piaţa UE", a explicat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.