Comisia Europeană (CE) se declară pregătită să continue negocierile cu Marea Britanie şi consideră că este ”evident” că fiecare tabără este necesar să accepte compromisuri în vederea ajungerii la un acord cu privire la viitoarea relaţie după Brexit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi rămânem pregătiţi să negociem”, a anunţat într-o confernţă de presă obişnuită, la Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, după ce a Guvernul lui Boris Johnson a apreciat că este intutil, în actuala situaţie, o continuare a negocierilor, însă păstrând contactul cu UE.

Întrebat dacă UE recunoaşte că este necesar să facă la rândul său compromisuri, aşa cum cere Marii Britanii, purtătorul de cuvânt a răspuns că ”pentru a ajunge la un acord, cele două părţi trebuie să se întâlnească şi este, evident, cazul în aceste negocieri”.

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier urmează să se întţlnească marţi cu omologul său brtanic David Frost, a anunţat Eric Mamer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.