Reprezentanţii Comisiei de Investigaţii din Rusia au lansat luni după-amiază o anchetă pentru act terorist în urma exploziei care a zguduit o garnitură de metrou din Sankt Petersburg. Autorităţile ruse au transmis că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 37 au fost rănite, transmite Sputnik.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, comisia a catalogat explozia ca fiind un atac teorist, dar mai multe scenarii sunt luate în considerare în acest moment.

Anterior, Procuratura Generală a catalogat incidentul ca un act terorist, înainte de a reveni şi a preciza că este prea devreme pentru a se targe o concluzie cu privire la circumstanţele exploziei din Sankt Petersburg.

Presa rusă a publicat o primă imagine cu presupusul atacator de la metrou, care a abandonat o servietă plină cu explozibili într-o garnitură de metrou ce călătoarea de la Piaţa Sennaia spre Tehnologiceski Institut. Acesta apare îmbrăcat într-o robă neagră şi cu barbă, în vreme ce capul său este acoperit de o căciulă de aceeaşi culoare, care seamănă cu o pălărie purtată în mod tradiţional de cecenii din Rusia.

Anterior, un martor a declarat că un bărbat ar fi abandonat o servietă în vagonul de metrou  zguduit de puternica explozie din Sankt Petersburg.

”A fost o explozie pe şine, un bărbat a lăsat o servietă în vagon, a coborât din vagon şi s-a mutat în alt vagon”, i-ar fi scris martorul unui prieten, într-un SMS.

Bilanţul oficial arată că zece persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 37 au fost rănite în explozia de la metrou. 

Rusia a fost ţinta unor atacuri lansate de militanţi ceceni în trecut. Lideri rebeli ceceni au ameninţat frecvent cu noi atacuri şi cel puţin 38 de persoane au fost ucise în 2010, când două femeie kamikaze au detonat bombe în garnituri de metrou pline, la Moscova. 

Din anul 2000 până în prezent, rebelii ceceni au ucis 1.130 de persoane în atentate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.