A avut loc primul schimb dintre Rusia şi Ucraina. Nouă militari ruşi răpiţi au fost schimbaţi cu primarul oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a declarat comisarul rus pentru drepturile omului, Tatyana Moskalkova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A avut loc primul schimb - nouă persoane, unele dintre ele de pe lista pe care am întocmit-o pe baza rapoartelor. Sper că vom evita orice întârzieri cu aceste liste, carduri, proceduri”, a declarat Moskalkova pentru televiziunea rusă RT.

Ea a confirmat că nouă militari ruşi răpiţi au fost schimbaţi cu primarul oraşului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov.

Cu toate acestea, doar Ministerul rus al Apărării poate oferi numărul exact de ucraineni capturaţi de Forţele Armate Ruse, dar sunt ”mult mai mulţi” decât cele 500 de carduri care au fost completate şi transmise Comitetului Internaţional al Crucii Roşii ( CICR).

Moskalkova a declarat anterior că informaţiile despre cei peste 500 de ucraineni capturaţi de forţele armate ruse au fost transmise CICR şi că Rusia este pregătită să facă schimbul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.