Comisarul european însărcinat cu Comerţul Phil Hogan a anunţat luni că nu candidează la postul de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), după ce anunţa la începutul lui iunie că se gândea la acest lucru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarul irlandez a evocat programul comercial al UE - în care tensiunile transatlantice şi cu China, dar şi negocierile cu privire la viitoarea relaţie cu Regatul Unit sunt prioritare - şi le-a catalogat drept provocări care necesită atenţia deplină a UE şi, mai ales, a însărcinatului acesteia cu Comerţul.

”Astfel, am hotărât să nu îmi propun numele pentru postul de director general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului”, a anunţat el.

Hogan anunţa la începutul lui iunie că studia posibilitatea de a candida la acest post, în contextul în care actualul director general al OMC, brazilianul Roberto Azevedo, părăseşte funcţia în septembrie, cu un an mai înainte de încheierea mandatului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.