Comandanţii ucraineni din interiorul oţelăriei Azovstal din Mariupol nu se numără printre militarii care s-au predat până în prezent, a declarat liderul Republicii Populare Doneţk, Denis Puşilin, relatează CNN

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât Republica Populară Doneţk, cât şi Ministerul rus al Apărării au anunţat că aproximativ 960 dintre apărătorii din oţelăria Azovstal s-au predat. Unii au fost spitatalizaţi, dar cei mai mulţi au fost duşi cu autobuzele la un centru de detenţie din Olenivka din Doneţk.

Agenţia de presă din Doneţk l-a citat pe Puşilin spunând că ”în acest moment, nu există comandanţi de rang înalt (n.r. în regiunea Doneţk) – nu au plecat (n.r. din oţelăria Azovstal). Dar acest lucru este pentru moment”.

CNN nu poate verifica afirmaţiile lui Puşilin şi nu se ştie câţi militari ucraineni rămân în interiorul oţelăriei asediate.

Partea ucraineană nu a oferit nicio actualizare cu privire la numărul militarilor care au părăsit oţelăria Azovstal şi nici cu privire la stadiul negocierilor pentru schimbul lor cu prizonierii ruşi.

Armata ucraineană a anunţat, luni, că forţele sale şi-au încheiat ”misiunea de luptă” la oţelăria Azovstal, care a fost timp de săptămâni ultimul bastion al apărării ucrainene, într-un oraş aflat sub ocupaţie rusă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.