Ruşii urmează să rămână în curând fără Coca-Cola, iar după ce compania americană şi-a anunţat în marte retragerea din Rusia, fără să ofere vreun detaliu în acest sens, societatea de îmbuteliere Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) îşi anunţă încetarea activităţii, după epuizarea stocurilor, însă au apărut deja alternative

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul anunţă într-un comunicat că ”nu va mai produce şi nici vinde Coca-Cola sau alte mărci ale societăţii în Rusia”..

Este o premieră din 1986, când grupul şi-a instalat prima fabrică de producţie.

Inclusiv în timpul Războiului Rece, Coca-Cola a continuat să producă şi să vândă pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

În prezent, întreprinderea deţine zece instalaţii de producţie în Rusia, care îmbuteliază băuturi nealcoolice şi sucuri de fructe.

Firma are în total 7.000 de angajaţi, în principal tineri ruşi în vârstă de până la 30 de ani, care reprezintă 44% dintre angajaţi.

Înaintea Războiului rus din Ucraina, Coca-Cola HBC avea rezultate foarte bune, înregistrând în 2021 o creştere a vânzărilor cu 18% - 2,1 miliarde de litri vânduţi.

Profitul net a crescut cu 31,9% în 2021, la 547,2 milioane de euro.

În vederea acoperirii lipsei Coca-Cola, unele întreprinderi ruseşti audezvoltat alternative.

La 16 mai, marca Oşakovo a prezentat o nouă gamă de băuturi, cu ”gistul clasic al băuturilor voastre gazoase preferate”.

Între ele se află ”CoolCola”, ”o băutură expresivă şi răcoritoare cu un gust cult”, ”Fancy” sau ”Street”, care seamănă puternic cu modelele lor americane.

Alţi producători ruşi au fost şi mai rapizi, ca de exemplu Slavda, care a lansat Grink Cola în aprilie şi care revendică ”acelaşi gust” ca originalul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.