Postul american CNN a încetat să mai publice anumite conţinuturi pe pagina sa de Facebook în Australia, după ce un tribunal a hotărât că grupurile de presă sunt responsabile de comentarii defăimătoare legate de articolele lor pe celebra reţea de socializare americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul lui septembrie, Înalta Curte a Australiei a confirmat o hotărâre a unui tribunal care a stabilit că presa este responsabilă de comentarii ale utilizatorilor care apar sub articolele sale, şi susceptibile, astfel, de acţuni în instanţă, în virtutea legislaţiei australiene foarte dure în prvinţa defăimării.

CNN dă asigurări că va continua să publice în Austraia, însă pe propriile platforme.

Postul american anunţa miercuri că a cerut Facebook să ajute editorii să dezactiveze comentarii de pe platforma sa din Australia şi că gigantul ”a ales să nu facă acest lucru”.

Un purtător de cuvânt a exprimat nemulţumirea CNN într-un cmunicat.

”Suntem dezamăgiţi de faptul că Facebook nu a reuşit, din nou, să facă din platforma sa un loc credibil pentru jurnalism şi discuţii productive între utilizatori, pe teme de actualitate”, denunţă el.

Facebook anunţa în martie că editorii săi urmau să fie în măsură să dezactiveze comentarii ale unor postări specifice, însă gigantul american nu a introdus încă această funcţie pentru o pagină întreagă.

Reţeaua de socializare a anunţat într-un comunicat că ”în pofida faptului că nu avem obligaţia să furnizăm sfaturi juridice CNN, i-am furnizat ultimele informaţii despre instrumente pe care le punem la dispoziţie în vederea ajutării editorilor să gestioneze comentariile”.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat, cu toate acestea, că susţine proiecte de lege care vizează să reformeze legislaţia privind responsabilitatea autorilor comentariilor şi şi-a exprimat speranţa ”unei mai mari clartăţi în acest domeniu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.