Uraganul Irma, care a produs deja pagube importante, nu este singurul, furtunile Jose şi Katia intensificându-se de miercuri după-amiază, ceea ce aduce la trei numărul uraganelor care se formează în bazinul Atlantic, transmite CNN, remarcând că este pentru prima oară din 2010 când în Atlantic sunt trei uragane active.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Jose se aseamănă cu Irma, fiind ambele formate tot în Insulele Capului Verde.
 
Asemănările însă se opresc aici. La acest moment Jose nu va urma acelaşi traseu ca Irma, fiind aşteptat ca deasupra Atlanticului să se tranforme într-un uragan major, de categoria 3 sau mai mult, cu vânt de peste 186 kilometri pe oră.
 
Primele teritorii aflate în calea uraganului Jose sunt Insulele Leeward, aceleaşi care au fost devastate de uraganul Irma. Este posibil ca uraganul Jose să nu fie suficient de aproape pentru a provoca distrugeri, dar ar putea aduce ploi şi vânt puternic.
 
Katia s-a transformat în uragan în Golful Mexic, într-o regiune nu foarte departe de cea în care s-a format uraganul Harvey, în urmă cu două săptămâni. Spre deosebire de Harvey, care s-a deplasat către nord şi s-a intensificat rapid, Katia ar putea rămâne aproape de Mexic.
 
Katia a fost localizat la 300 de kilometri nord-est de Veracruz (Mexic).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.