Transportul în comun la suprafaţă în regiunea Île-de-France - autobuze şi tramvaie - nu circulă din nou luni, începând de la ora locală 21.00 (22.00, ora României), ”pentru a apăra siguranţa agenţilor şi călătorilor”, în pofida faptului că revoltele provocate de uciderea unui minor, Nahel, de către un poliţist, au scăzut în intensitate, anunţă Île-de-France Mobilités (IDFM), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unei consultări cu Prefectura Poliţiei, toate tramvaiele din Ile-de-France vor fi oprite din nou, cel mai târziu la ora locală 21.00 (22.00, ora României) în această (luni) seara, iar serviciul va fi întrerupt în totalitate”, anunţă într-un scurt comunicat autoritatea regională de transport.

”Această măsură este înnoită pentru a apăra siguranţa agenţilor şi călătorilor”, precizează IDFM, care-i îndeamnă pe ”călători să-şi devanseze plecările încă de acum”, în cursul zilei de luni.

Tramvaie şi autobuze din Île-de-France - luate ca ţintă, miercuri seara, în revolte urbane în regiune - s-au întors în garaje mai devreme, începând de joi seara.

IDFM a anunţat vineri că această măsură se aplică în fiecare seară ”până la noi ordine”.

Unele linii şi-au încetat serviciul mai devreme, încă din cursul după-amiezii.

Câteva zeci de autobuze şi un tramvai au fost distruse în regiune.

Luni supă-amiza traficul era neîntrerupt pe întreaga linie de tramvai T5 şi pe o parte a liniei T4.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.