Poliţiştii francezi au intervenit sâmbătă cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva migranţilor şi a protestatarilor adunaţi în faţa aşa-numitei ”Jungle” din Calais, în ciuda unei interdicţii impuse de către autorităţile locale în tabăra de migranţi improvizată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 200 de migranţi şi 50 de protestatari s-au adunat sub un pod din apropierea taberei improvizate, pentru a protesta faţă de condiţiile de viaţă din ”Jungla” pe care preşedintele Francois Hollande o doreşte distrusă până la finele acestui an, în pregătirea alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor.

Ciocniri violente au izbucnit între poliţişti şi migranţi, în timp ce îi împingeau pe aceştia din urmă înapoi în interiorul taberei. De asemenea, activiştii au aruncat cu pietre spre forţele de securitate.

Circa 150 de protestatari au fost blocaţi de către forţele de ordine, după ce au plecat sâmbătă dimineaţă la bordul a trei autocare din metropola Paris spre Calais. Intervenţia autorităţilor a avut loc cu doar 48 de kilometri înainte de intrarea în port.

Mii de migranţi rămân blocaţi de mai bine de doi ani în tabăra de migranţi de la Calais şi încearcă în fiecare noapte să se ascundă în tiruri pentru a ajunge în mod ilegal în Marea Britanie.

Prezenţa migranţilor a ridicat tensiuni între noii locatari şi localnicii din regiune şi a dus la desfăşurarea permanentă a unei unităţi poliţieneşti. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.