Ciocniri au avut loc luni, în Coasta de Fildeş, între poliţie şi locuitori din Abidjan, care au început să demoleze un centru de depistare a noului coronavirus, de teamă că acesta ar putea atrage persoane contaminate şi ar contribui la o răspândire a bolii în cartierul lor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 100 de locuitori din Yopougon au început duminică să distrugă această structură - un hangar - şi să instaleze în jurul ei baricade din pneuri incendiate.

Mulţimea a revenit luni şi a aruncat cu pietre în forţele de ordine, care a dispersat-o cu gaze lacrimogene.

”Ei vor să ne ucidă. Nu vrem acest centru aici”, a declarat unul dintre manifestanţi, Joël Blehi, care s-a refugiat într-o farmacie în urma unui tir cu grenade lacrimogene în direcţia sa.

Autorităţile consideră că aceste ciocniri sunt rezultatul unei neînţelegeri, din cauză că locuitorii au crezut că centrul este destinat tratării unor pacienţi cu covid-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

”A existat o lipsă de comunicare. Este mai mult un centru de testare a locuitorilor”, a declarat Charlemagne Bleu, un purtător de cuvânt al poliţiei.

Coasta de Fildeş a înregistrat în mod oficial trei morţi şi 261 de contaminări cu noul coronavirus.

Autorităţile au închis şcolile, lăcaşurile de cult şi majoritatea magazinelor şi au impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii.

Ministerul Sănătăţii plănuieşte să înfiinţeze mai multe centre de depistare ”voluntară” la Abidjan, capitala economică a ţării.

Ciocnirile de luni nu s-au soldat cu răniţi nici în rândul manifestanţilor şi nici al poliţiei. Patru persoane au fost arestate, a precizat Charlemagne Bleu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.