Cincisprezece poliţişti au fost răniţi duminică la Darmstadt, în sud-vestul Germaniei, de un grup de persoane, între care unele purtau măşti, iar multe se aflau în stare de ebrietate, care au aruncat cu sticle în forţele de ordine, relatează DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 80 de persoane au fost reţinute, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, care a precizat că motivul acestor violenţe era neclar.

”Asemenea izbucniri de violenţă nu pot fi justificate”, a declarat comandantul Poliţiei din Darmstadt, Bernhard Lammel.

Incidentul a avut loc după un festival de muzică în aer liber.

Schlossgrabenfest se încheie, după patru zile, duminică seara.

Acest festival este considerat cel mai important eveniment muzical din landul Hesse, la care au luat parte peste 100 de trupe şi aproximativ 400.000 de spectatori.

Ministrul de Interne al landului a cerut ca cei găsiţi vinovaţi să fie pedepsiţi aspru.

”Aceste fapte constituie nu doar un atac monstruos asupra ofiţerilor, ci şi un atac împotriva landului şi societăţii noastre”, a declarat Peter Beuth.

”Cei care-i atacă pe cei care ne protejează pe toţi este necesar să resimtă primatul dreptului şi condamnarea socială”, a adăugat el.

”Atacuri vizând serviciile de urgenţă trebuie să fie pedepsite printr-o sentinţă de minimum şase luni”, s-a pronunţat Beuth.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.