Un vehicul al poliţiei a explodat în incinta unui comisariat, la Damasc, rănind un ofiţer şi alţi patru poliţişti, anunţă miercuri Ministerul sirian de Interne, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un vehicul al poliţiei a explodat în perimetrul Comisariatului Barzeh (...) rănind un ofiţer şi alţi patru poliţişti”, amimţă într-o postare pe Telegram ministerul.

”O anchetă este în curs pentru a stabili circumstanţele incidentului”, anunţă ministerul, care postează online imagini în care apare caroseria unui vehicul carbonizat.

Explozii au vizat în mai multe rânduri vehicule militare sau civile în capitala Siriei, fără să le fie stabilită originea.

La 2 aprilie, o maşină-capcană a explodat în alt cartier al Damascului, Mazzeh, în care se află sediile ONU şi ambasadelor, şi s-a soldat cu doi răniţi, potrivit ministerului sirian de Interne.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), cu sediul în Marea Britanie şi care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, aceste incidente sunt reglări de conturi într-o ţară devastată de război.

Siria este devastată de un Război Civil sângeros, declanşat de reprimarea în 2011 a unor manifestaţii în favoarea democraţiei.

Războiul din Siria, în care s-au implicat actori regionali şi internaţionali, s-a soldat cu aproximativ o jumătate de milion de morţi.

Aproape jumătate dintre sirieni sunt în prezent refugiaţi sau deplasaţi în ţară, iar porţiuni întregi ale teritoriului sirian nu se află, în continuare, sub controlul Guvernului lui Bashar al-Assad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.