Cinci persoane au suferit intoxicaţii uşoare cu fum în urma unei explozii produse joi la centrala nucleară din Flamanville, din nord-vestul Franţei. Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului, iar autorităţile au dat asigurări că nu există risc de scurgeri radioactive, anunţă Ouest France.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia a avut loc joi, la ora locală 10.00 (11.00 ora României), în sala maşinilor, în afara zonei cu elemente nucleare de la centrala aflată în regiunea Manche.

Prefectura, citată de AFP, a anunţat că cinci persoane au suferit intoxicaţii uşoare cu fum şi că nimeni nu a fost rănit grav în urma deflagraţiei. 

Serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă se află la faţa locului, iar autorităţile au dat asigurări că nu există risc de scurgeri radioactive, anunţă Ouest France. De asemenea, pompierii au dat asigurări că incendiul este pe punctul de a fi stins.

În urma exploziei, reactorul 1 al centralei nucleare fost oprit. 

Autorităţile nu au activat aşa-numitul Plan Particulier d'Interventions (PPI), pentru că nu există niciun risc nuclear, a anunţat Prefectura.

Centrala Flamanville are două reactoare cu apă sub presiune, care produc 1,3 Gigawaţi fiecare. Reactoarele au fost construite în 1986, respective 1987. Un al treilea reactor urmează să fie finalizat în 2018.

Centrala este deţinută de compania Électricité de France (EDF).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.