Cinci persoane au fost ucise, iar una rănită într-un atac armat la Acapulco, în sudul Mexicului, la trei zile după descoperirea a zece corpuri în diverse cartiere din acest oraş, pradă a flagelului crimei organizate, anunţă parchetul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biroul procurorului statului Guerrero, în care se află Acapulco, a anunţat joi într-un comunicat că anchetează cu privire la acest atac soldat cu cinci morţi - patru bărbaţi şi o femeie - şi un rănit.

Atacul a avut loc într-un magazin alimentar situat într-o piaţă de artizanat, în apropiere de principalul bulevard turistic din celebra staţiune balneară de pe coasta la Oceanul Pacific.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Luni, zece cadavre au fost găsite în diverse cartiere în acest oraş, în statul Guerrero, unul dintre cele mai afectate de activităţi criminale ale cartelurilor drogurilor.

Aproximativ 1,890 de crime au fost înregistrate în statul Guerrero în 2023.

Violenţele legate de carteluri s-au soldat cu aproximativ 450.000 de morţi şi peste 100.000 de dispăruţi începând din 2006, cînd preşedintele de atunci, Felipe Calderón (2006-2012), a lansat o ofensivă militară împotriva traficului de narcotice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.