Cinci persoane au murit, iar alte 63 au fst rănite într-o furtună, la începutul săptămânii, în regiunea Marmara, potrivit Ministerului turc al Sînătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rafale de vânt care au atins 130 de kilometri pe oră au scos luni din rădăcină arbori, au luat acoperişuri pe sus şi au doborât turnuri de minarete şi de ceas în mai multe oraşe din regiunea Marmara, inslusiv la Istanbul.

În pofida faptului că au scăzut în intensitate, rafale violente de vânt au continuat să sufle în regiune marţi, cauzând perturbări ale traficului aerian şi închiderea şcolilor în mai multe localităţi.

În total, ”cinci persoane au murit, iar alte 63 au fost rănite în catastrofa cauzată de furtuna Libeccio în regiunea Marmara”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twtter ministrul turc al Sănătăţii Fahrettin Koca.

Imagini difuzate pe reţele de socializare şi de către presa turcă surprind acoperişul unei verande ”zburând” purtat de vânt şi TIR-uri culcate pe o parte în apropiere de Istanbul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.