Cinci persoane, între care un copil, au fost ucise joi în bombardamentele ucrainene asupra Belgorodului, un oraş din sudul Rusiei, situat în apropiere de frontiera cu Ucraina, au anunţat oficiali ruşi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunţat pe reţelele sociale că cinci persoane au fost ucise şi 18 rănite, inclusiv cinci copii.

Omologul său din regiunea învecinată Kursk, Roman Starovoit, a descris atacul ca fiind "o nouă crimă a naziştilor ucraineni", o expresie folosită în mod regulat de oficialii ruşi pentru a se referi la autorităţile ucrainene. Potrivit lui Roman Starovoit, au fost lovite un centru comercial, o instalaţie sportivă în aer liber şi zone rezidenţiale, dar el nu a oferit un bilanţ al victimelor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un corespondent al postului de televiziune Zvezda, care aparţine Ministerului rus al Apărării, a declarat că şase persoane au fost ucise în apropierea centrului comercial Magnit.

Postul de ştiri Mash a relatat că numărul total de morţi ar fi de nouă.

Videoclipurile şi fotografiile postate pe reţelele sociale au arătat o clădire cu sigla Magnit cu aproape toate ferestrele sparte, precum şi ferestrele unor complexe de apartamente aruncate în aer. Un videoclip publicat de Zvezda arată personal al serviciilor de urgenţă alergând pentru a ajuta persoanele rănite într-un complex sportiv în aer liber.

Belgorod este cel mai important oraş rusesc care se află în apropiere de graniţa cu Ucraina, iar oraşul şi regiunea înconjurătoare au fost atacate frecvent în timpul războiului. Autorităţile ruse au declarat că 25 de civili au fost ucişi în cel mai grav atac, la sfârşitul lunii decembrie.

Ministerul rus al Apărării a susţinut că sistemele sale de apărare aeriană au doborât joi 14 rachete ucrainene deasupra regiunii Belgorod. 

Nu a existat deocamdată nicio reacţie din partea autorităţilor ucrainene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.