Cinci luptători străini care s-au alăturat Ucrainei în apărarea oraşului portuar Mariupol vor fi judecaţi în cadrul unui proces aşa-numita Republică Populară Doneţk (RPD), sub acuzaţia că sunt mercenari, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cei cinci inculpaţi se numără un suedez, un croat şi trei britanici.

”Curtea de Apel a Curţii Supreme a RPD a primit un dosar penal împotriva cetăţenilor străini Mathias Gustavsson, Vjekoslav Prebeg, John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill, care sunt acuzaţi de mercenarism”, a precizat instanţa într-un comunicat emis marţi.

Data şi ora pentru audiere nu au fost încă stabilite, potrivit presei ruse.

CNN a contactat Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare din Marea Britanie (FCDO) pentru declaraţii în acest sens, dar încă nu a primit un răspuns.

Alţi doi britanici şi un cetăţean marocan au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte de către o instanţă din aşa-numita RPD pe 9 iunie. Cei trei acuzaţi au fost luaţi prizonieri în regiunea Donbas şi acuzaţi că sunt mercenari care luptă pentru Ucraina.

Atât Marea Britanie, cât şi Ucraina au denunţat sentinţele, pe motiv că încalcă dreptul internaţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.