Decizia Chinei de a cumpăra avioane de război şi sisteme de rachete de la Federaţia Rusă este un act de cooperare normal între două ţări suverane, iar Statele Unite „nu au niciun drept să se amestece”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Abordarea SUA este o încălcare flagrantă a normelor relaţiilor internaţionale, o manifestare a hegemoniei şi o încălcare a relaţiilor dintre cele două ţări şi cele două armate”, a afirmat Wu într-un articol postat pe contul oficial de Wechat al Ministeului Apărării.

El a avertizat că SUA ar putea „să suporte consecinţele” dacă îşi vor retrage sancţiunile.

Washingtonul a anunţat joi seara că a sancţionat - pentru prima oară - o entitate străină din cauză că achiziţionat armament rus, şi anume o unitate a armatei chineze, care a achiziţionat avioane de vânătoare şi rachete de tip sol-aer. Statele Unite au introdus, de asemenea, numele altor 33 de persoane şi de entităţi ruse - din domeniile militar şi al informaţiilor din Guvernul de la Moscova - pe lista neagră cu persoane şi entităţi prin care este interzisă orice tranzacţie în domeniul armamentului, sub ameninţarea impunerii unor sancţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.