China este foarte îngrijorată de recenta escaladare a conflictului palestiniano-israelian şi se opune violenţei şi atacurilor, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"China se opune acţiunilor care escaladează conflictele şi subminează stabilitatea regională. Sperăm să asistăm la o încetare rapidă a focului, la încetarea războiului şi la restabilirea păcii", a declarat purtătoarea de cuvânt Mao Ning, ca răspuns la o întrebare în cadrul unei briefing de presă obişnuit.

Israelul a bombardat duminică Fâşia Gaza, ucigând sute de persoane, ca represalii la unul dintre cele mai sângeroase atacuri din istoria sa, când gruparea islamistă Hamas a ucis, sâmbătă, 700 de israelieni şi a răpit alte zeci de persoane.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Comunitatea internaţională ar trebui să îşi joace în mod eficient rolul şi să lucreze împreună pentru a calma situaţia", a declarat Mao.

"Singura cale de ieşire din conflictul palestiniano-israelian recurent este reluarea discuţiilor de pace, punerea în aplicare a soluţiei celor două state, impulsionarea unei soluţii cuprinzătoare şi adecvate a problemei palestiniene prin mijloace politice la o dată apropiată şi abordarea preocupărilor legitime ale tuturor părţilor", a comentat reprezentanta MAE chinez.

Ministerul de Externe a declarat că este întristat de victimele civile şi a îndemnat cetăţenii chinezi care călătoresc în zonă să acorde o atenţie deosebită situaţiei locale de securitate şi să evite ieşirile. Ministerul a declarat că a activat imediat răspunsul de urgenţă al protecţiei consulare pentru a ajuta cetăţenii chinezi şi instituţiile din teritoriile palestiniene şi Israel.

Israelul se aştepta la o „condamnare mai fermă” a Hamas din partea Chinei, o ţară pe care o consideră prietenă, a declarat duminică Yuval Waks, un oficial de rang înalt al ambasadei israeliene la Beijing. „Când oamenii sunt ucişi, măcelăriţi pe străzi, nu este momentul să cerem o soluţie cu două state”, a declarat Waks.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.