China marchează, vineri, o lună de când nu a mai înregistrat un deces provocat de Covid-19 şi are în prezent mai puţin de 100 de pacienţi sub tratament, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Naţională pentru Sănătate a raportat vineri 4 noi cazuri, contaminări în provincia nord-estică Jilin, unde recent a apărut un focar cu origine necunoscută..

Ultima zi în care Comisia a raportat un deces cauzat de Covid-19 a fost 14 aprilie.

În prezent, sub tratament se află 91 de oameni şi 623 sunt plasaţi în izolare, fiind cazuri suspecte sau asimptomatice.

De la depistarea noului coronavirus, la finalul anului trecut în Wuhan, în total, China a raportat 4.633 de decese din 82.933 de cazuri.

Autorităţile din Wuhan intenţionează să testeze cei 11 milioane de locuitori în zece zile. După ce weekendul trecut aici au apărut 6 noi cazuri,  primele infecţii în mai mult de o lună, autorităţile au ordonat comunităţilor locale să testeze toată lumea.

Măsurile de distanţare sunt menţinute în China, însă economia a fost repornită, treptat, în ultimele săptămâni.

Săptămâna viitoare, sesiunea ceremonială anuală a Parlamentului va avea loc, însă este restricţionată participarea jurnaliştilor şi a altor persoane.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus, au fost înregistrate peste 4,4 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 302.000 de decese, potrivit datelor Johns Hopkins University.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.