China a înregistrat în ultima zi 89 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, mai puţine decât cu o zi înainte, a anunţat Comisia Naţională chineză a Sănătăţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre aceste cazuri, 86 sunt ”importate” - faţă de 98 cu o zi înainte.

Televiziunea de stat chineză a anunţat că 79 dintre cazurile ”importate” se află în provincia Heilongjiang, în nord-estul ţării, la frontiera cu Rusia.

Bilanţul contaminărilor confirmate cu noul coronavirus în China a crescut la 82.249 iar al morţilor din cauza covid-19 a crescut la 3.341 şi niciun mort nu a fost înregistrat luni.

CONTROL CONSOLIDAT LA FRONTIERA CU RUSIA, NOUA ”LINIE A FRONTULUI” ÎMPOTRIVA COVID-19

Însă China încearcă să oprească un al doilea val de covid-19 şi să stopeze ”importul” de cazuri din Rusia - noua ”linie a frontului” în războiul împotriva pandemiei.

Toţi cei 70 de bolnavi ”importaţi” în provincia Heilongjiang sunt cetăţeni care s-au întors în China din Rusia, a anunţat marţi presa oficială.

Aceste cazuri reprezintă cea mai mare parte a noilor cazuri înregistrate în China continentală într-o singură zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.