China este pregătită să joace un ”rol constructiv” în facilitarea negocierilor ruso-ucrainene şi să ofere asistenţă pentru ”normalizarea situaţiei din Ucraina”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, conform agenţiei de ştiri TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de un reporter al agenţiei de ştiri TASS dacă Beijingul este pregătit să servească drept garant al unui acord de pace între Moscova şi Kiev, oficialul chinez a afirmat: ”Vom continua să jucăm un rol constructiv şi să oferim asistenţă pentru normalizarea situaţiei din Ucraina”.

Potrivit diplomatului, China va asista în procesul de soluţionare a crizei ucrainene ”aderând la propriile metode”.

”Intenţionăm să interacţionăm cu fiecare dintre părţile interesate astfel încât conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina să se încheie în viitorul apropiat”, a subliniat oficialul chinez.

Negocierile ruso-ucrainene au început pe 28 februarie, cu mai multe întâlniri între cele două delegaţii desfăşurate în Belarus. Ulteriori, negociatorii au continuat contactele în format video. Ultima rundă de negocieri a avut loc faţă în faţă, marţi, 29 martie, la Istanbul, Turcia.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.