China denunţă vehement faptul că secretarul de Stat american Mike Pompeo numeşte noul coronavirus care s-a răspândit pe glob ”virusul Wuhan”, numele oraşului din centrul Chinei în care a apărut, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Geng Shuang a denunţat joi un efort de ”stigmatizare a Chinei şi de discreditare a eforturilor Chinei, într-o încercare de a abate atenţia şi de a se sustrage de la responsabilităţi”.

”El (secretarul de Stat american Mike Pompeo) are un motiv sinistru”, a insistat Geng într-o conferinţă de presă obşinută.

Purtătorul de cuvânt a apărat de asemenea eforturile Chinei în lupta împotriva virusului şi a dezminţit că Beijingul încearcă să arunce vina izbucnirii pandemiei în altă parte.

China a fost acuzată de faptul că a încearcat să ascundă informaţii despre epidemie în primele faze, iar unii diplomaţi chinezi au acuzat în mod deschis Statele unite că au adus virusul în China.

Pompeo a îndemnat în cadrul unei reuniuni virtuale a Grupului Celor Şapte (G7) celor mai industrializate ţări ca virusul să fie numit ”virusul Wuhan”.

Acest lucru a condus la încheierea reuniunii fără un comunicat comun.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alţii au avertizat împotriva denumirii virusului după originea sa geografică, din cauza naturii globale a acestuia.

Inclusiv preşedintele american Donald Trump s-a distanţat de aceste denumiri, după ce a fost acuzat de faptul că alimentează prin ele rasismul şi discriminarea asiaticilor şi americanilor asiatici.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.