China denunţă luni ”Declaraţia comună” publicată de Washington, Seul şi Tokyo la summitul de la Camp David de vineri, convocat de Joe Biden în vederea unei consolidări a relaţiei trilaterale, prin care cele trei ţări se opun ”comportamentului periculos şi agresiv” şi ”revendicărilor maritime ilegale” ale Chinei în regiunea Asia-Pacific, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”La reuniunea de la Camp David, liderii Statelor Unite, Japoniei şi Coreei de Sud au denigrat şi atacat China în probleme maritime şi legate de Taiwan, s-au amestecat în treburile interne ale Chinei şi au semănat în mod deliberat discordia între China şi vecinii săi”, denunţă un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin.

”China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi opoziţia fermă şi a depus (note de) protest solemn pe lângă părţile respective”, anunţă el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.