China a acuzat Statele Unite că „au jucat cartea cu ameninţarea războiului şi creează tensiuni”, deoarece preşedintele american Joe Biden a avertizat că peste 150.000 de soldaţi ruşi sunt încă plasaţi la graniţa cu Ucraina, deşi Moscova a anunţat că va retrage o parte din trupe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Statele occidentale au sugerat măsuri de control al armamentului şi de consolidare a încrederii pentru a detensiona conflictul şi şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina, deoarece un atac ar putea avea loc în orice moment. Rusia neagă orice plan de a invada Ucraina.
„O astfel de exagerare şi dezinformare persistentă din partea unor ţări occidentale va crea turbulenţă şi incertitudine în lume, care este oricum plină de provocări, şi va intensifica suferinţa şi diviziunea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, miercuri, într-un briefing la Beijing.
„Sperăm că părţile relevante vor opri astfel de campanii de dezinformare şi vor face mai mult pentru a sprijini pacea, încredere reciprocă şi cooperare”, a adăugat oficialul.
„Leadership-ul celor doi şefi de stat din China şi Rusia acţionează întotdeauna pentru a dezvolta o bună vecinătate pe termen lung şi o relaţie de cooperare reciproc avantajoasă pe baza necoalizării, a neconfruntării şi fără a avea ca ţintă terţe ţări”, a adăugat purtătorul de cuvânt Wang.
China a fost criticată de unii lideri occidentali pentru poziţia faţă de Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.