Salvatorii încercau duminică să deblocheze 21 de mineri captivi în subteran în regiunea chineză Xinjiang (nord-vest), după inundaţiile care au perturbat comunicaţiile, au anunţat mass-media oficiale, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul s-a produs sâmbătă seară în Fengyuan, din comitatul Hutubi, atunci când angajaţii acestei mine de cărbune făceau lucrări de îmbunătăţire, a indicat agenţia oficială Xinhua. 

Opt din 29 de persoane prezente în mină au putut fi salvate, potrivit primelor informaţii. 

Salvatorii au reuşit să localizeze alte 12 persoane la faţa locului, potrivit postului CCTV.

"Platforma unde se află cei 12 este la 1.200 metri sub nivelul solului şi terenul este complex, ceea ce face operaţiunea de salvare dificilă", a indicat postul TV. 

Salvatorii încearcă să pompeze apa care a inundat galeriile.                

Accidente se produc des în minele din China din cauza condiţiilor de siguranţă adesea deficitare.             

În ianuarie, 22 de mineri din estul Chinei au rămas captivi timp de aproape două săptămâni ca urmare a unei explozii care a blocat intrarea în mină. 11 au putut fi salvaţi, zece au murit şi unul a fost dat dispărut. 


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.