Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a numit, joi, decizia cu privire la acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Ucraina drept un ”moment decisiv” pentru blocul comunitar, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este un moment decisiv pentru Uniunea Europeană. O alegere geopolitică pe care o vom face astăzi”, a declarat Charles Michel, joi, înainte de summitul Consiliului European de la Bruxelles.

Liderii UE analizează decizia Comisiei Europene de săptămâna trecută de a acorda Ucrainei statutul de candidat la blocul comunitar.

Preşedintele Consiliului European a spus că este ”încrezător” că liderii UE vor acorda statutul de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova şi că ”vor exprima o perspectivă europeană clară şi puternică” pentru ambele naţiuni.

De asemenea, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a catalogat ziua de joi drept o zi ”istorică”, exprimându-şi ”speranţa” că Ucraina va primi undă verde în ceea ce priveşte statutul de candidat.

”O zi pe care am crezut că vom aştepta mult mai mult să o avem pe hârtie şi salut, într-adevăr, unitatea şi leadershipul Uniunii Europene în acest sens”, a subliniat Metsola.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.