Regele Charles al III-lea şi regina Camilla, care şi-au petrecut ziua de vineri la Bordeaux, ultima etapă a vizitei lor de stat în Franţa, unde s-au plimbat cu tramvaiul din oraş, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul regal britanic a petrecut doar câteva minute în tramvai şi a salutat locuitori ai oraşului care s-au adunat pe cheiul Garonne pentru a-l vedea.

Suveranii britanici au coborât din tramvai după două staţii, în Place de la Bourse, unde au fost primiţi de Orchestra Naţională din Bordeaux Aquitaine cu melodia ”All You Need Is Love” a Beatles.

Această scurtă deplasare a fost oranizată pentru reflecta convingerile ecologice ale regelui Charles al III-lea, una dintre temele vizitei sale în Franţa.

Cu toate acestea, Charles şi Camilla se întorc de la Paris la Londra cu avionul, din motive de securitate.

Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au sosit vineri după-amiaza la Bordeaux, un fost pământ englez.

Monarhul britanic, care a pledat în favoarea unei consolidări a legăturilor britanico-franceze miercuri, la Versailles, şi în favoarea unei ”Antante” bilaterale în lupta împotriva modificărilor climatice, joi, în Senatul francez, a plasat din nou mediul în centrul acestei ultime zile a vizitei sale de stat în Franţa.

El s-a întâlnit cu primarul ecologist al oraşului, Pierre Hurmic, care a declarat starea de urgenţă climatică după ce a fost ales în 2020.

El a vizitat o pădure experimentală, în care oameni de şttiinţă studiază impactul modificărilor cliamtice, şi o podgorie biodinamică.

Cuplul regal a plecat înapoi în Regatul Unit vineri seara, cu avionul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.