Printre victimele atacului de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul se află şi cetăţeni americani, a declarat, marţi, un reprezentant al Departamentului de Stat, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Putem confirma că sunt şi americani printre persoanele ucise şi rănite", a declarat oficialul, fără a prezenta un bilanţ precis.

Ministerul de Interne din Afganistan a anunţat că atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul s-a soldat cu moartea a 14 străini şi patru afgani.

Najib Danish, purtător de cuvânt al ministerului, a precizat că 11 dintre străinii care au murit erau angajaţi ai KamAir, o companie aeriană afgană.

Zece persoane au fost rănite: patru civili şi şase agenţi de pază.

Talibanii au revendicat atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul, început sâmbătă seară, în jurul orei locale 21.00, şi încheiat după 12 ore, după intervenţia forţelor de securitate afgane. 

Atacatorii, în număr de trei, au intrat în hotel sâmbătă seară, împuşcând oaspeţii şi personalul. Agresorii au tras asupra personalului de securitate al hotelului şi au făcut uz de grenade pentru a putea pătrunde în clădirea de şase etaje. Ei au tras asupra oaspeţilor hotelului şi a personalului, înainte ca forţele speciale să fie solicitate.

Atacul a avut loc la câteva zile după ce ambasada SUA din Kabul a emis o avertizare cu privire la hotelurile din oraş.

Ambasada a avertizat joi cu privire la faptul că grupări extremiste ar putea plănui un atac asupra hotelurilor din Kabul, indicând însă ca posibilă ţintă un hotel situat în apropierea aeroportului.

Conform ambasadei, aceste grupări ar putea avea ca ţintă adunări publice sau demonstraţii, clădiri guvernamentale, mijloace de transport, pieţe şi alte locuri cunoscute ca locuri în care se adună străinii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.