Evenimentele organizate pentru învestirea lui Joe Biden, care va avea loc pe 20 ianuarie, vor include un segment în memoria americanilor ucişi de coronavirus, a anunţat Presidential Inauguration Committee.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia memorială va avea loc pe 19 ianuarie, la ora locală 17:30, la Lincoln Memorial.

„Inaugurarea preşedintelui-ales Joe Biden şi a vicepreşedintelui-ales Kamala Harris reprezintă începutul unei noi călătorii naţionale”, a directorul de comunicare al PIC, Pili Tobar. „În mijlocul unei pandemii - când mulţi americani deplâng pierderea familiei, prietenilor şi vecinilor - este important să îi omagiem pe cei care au murit, să reflectăm la ceea ce a fost una dintre cele mai provocatoarea perioade din istoria naţiunii noastre şi să ne reînnoim angajamentul de a opri împreună pandemia şi de a reconstrui naţiunea”.

Bazinul din faţa Lincoln Memorial va fi luminat în timpul evenimentului. Va fi prima dată când acest loc va fi folosit pentru a comemora vieţile pierdute ale americanilor.

PIC a cerut tuturor localităţilor americane să ia parte la eveniment, prin sunet de clopote de biserică şi prin luminarea clădirilor la aceeaşi oră.

Ceremonia va aduce un omagiu celor peste 344.000 de oameni care au murit în SUA din cauza SARS-CoV-2.

Cele mai multe dintre evenimentele programate pentru învestirea lui Biden vor fi regândite, din cauza pandemiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.