O importantă instituţie culturală rusă din Paris, Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură, a fost atacată, duminică seara, cu un cocktail Molotov (bombă incendiară artizanală), a informat cotidianul Le Parisien. Acesta reprezintă cel mai puternic atac asupra unei clădiri ruseşti din Franţa de la începutul războiului din Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un agent de securitate de la Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (MRSC) a alertat poliţia după ce a descoperit că poarta clădirii a fost atacată. Clădirea are statut diplomatic.

Bucăţi de sticlă şi lichid au fost găsite pe sol, potrivit unei surse din poliţie. Autorităţile franceze au găsit şi un panou publicitar  topit parţial şi care s-a înnegrit din cauza focului.

Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură a făcut sesizări la Ambasada Rusiei la Paris. Purtătorul de cuvânt al ambasadei a refuzat să ofere declaraţii în acest sens. Pe pagina sa de Twitter, Ambasada Rusiei a distribuit înregistrări video în care se vedea o explozie lângă poarta unei clădiri şi a solicitat ”autorităţilor franceze să asigure securitatea reprezentanţilor oficiali ruşi în Franţa”.

Clădirile ruseşti au fost ţinta mai multor atacuri de când armata rusă a invadat Ucraina.


O biserică ortodoxă rusă din apropierea Turnului Eiffel a fost ţinta unor acte de vandalism săptămâna trecută, iar presa franceză l-a numit, astfel, pe Vladimir Putin ”criminal”.

Mii de persoane au fost arestate în Rusia pentru că au protestat faţă de războiului din Ucraina. Poliţia a reţinut duminică peste 4.300 de manifestanţi, potrivit unui grup independent de monitorizare a protestelor, citat de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.