Centrul Comun de Coordonare a exporturilor de cereale din Ucraina urmează să îşi înceapă activitatea miercuri, a anunţat Ministerul turc al Apărării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul turc al Apărării a anunţat inaugurarea centrului într-un comunicat de presă, marţi, în care se precizează că deschiderea va avea loc la Universitatea Naţională de Apărare din Istanbul, cu prezenţa ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar.

Centrul va supraveghea sistemul de rulote maritime care transportă exporturile vitale de cereale din Ucraina. Acesta a fost conceput ca parte a acordului privind cerealele semnat de Ucraina şi Rusia vinerea trecută, sub auspiciile Turciei şi Naţiunilor Unite.

O delegaţie rusă de experţi condusă de contraamiralul Eduard Luik va sosi marţi la Istanbul, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Sarcina sa principală va fi ”rezolvarea promptă a tuturor problemelor necesare astfel încât Iniţiativa să intre în stadiul implementării practice”, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.