Poliţia din Sussex a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că persoanele care au fost arestate după ce activitatea pe aeroportul Gatwick a fost perturbată de drone au fost eliberate fără să fie puse sub acuzare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ambele persoane au cooperat în ancheta noastră. Cei doi nu mai sunt suspecţi în cazul incidentelor legate de drone la Gatwick”, a spus Jason Tingley, reprezentant al poliţiei din Sussex.

Tingley a precizat că ancheta continuă şi a făcut un apel ca toţi cei care au informaţii legate de incidentele de la aeroport să contacteze poliţia.

Potrivit Reuters, persoanele eliberate duminică sunt un bărbat în vârstă de 47 de ani şi o femeie de 54 de ani.

Gatwick Airport Limited a oferit o recompensă de 50.000 de lire sterline pentru informaţii care ar duce la arestarea şi pedepsirea celor responsabili de faptele care au dus la perturbarea activităţii pe aeroport.

Miercuri seară, în apropierea pistei aeroportului Gatwick s-au văzut drone survolând zona, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri şi la întârzieri semnificative, care au afectat mii de pasageri.

Poliţişti şi experţi militari s-au mobilizat pentru a-i găsi pe cei care operau dronele. Dronele reapăreau în apropierea aeroportului de fiecare dată când autorităţile încercau să redeschidă pista pentru zboruri.

Vineri după-amiază, după ce activitatea se reluase, dronele au reapărut. Zborurile au fost suspendate pentru scurt timp, din precauţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.