Bilanţul puternicului cutremur care a avut loc duminică în sudul Filipinelor a crescut luni la trei morţi, iar operaţiuni de salvare a unor eventuali supravieţuitori continuau, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane au fost rănite în timpul cutremurului, care a distrus şcoli şi a avariat locuinţe.

Corpurile a două persoane au fost găsite în ruinele unei clădiri în oraşul Padada.

Salvatori continuau luni să caute eventuali supravieţuitori prinşi sub dărâmături.

Într-un oraş vecin, un copil a murit în urma surpării locuinţei.

”Nu putem stabili încă în mod exact câte persoane sunt blocate” sub dărâmături, a declarat presei un reprezentant al pompierilor, Fred Trajeras, referindu-se la o clădire din piaţa din Padada, puternic avariată.

Acest seism a ”cruţat” principalele oraşele de pe insulă, care se resimt în urma altor trei cutremure cu o magnitudine de peste 6 ce au avut loc în decurs de câteva săptămâni în octombrie, soldate cu câteva zeci de morţi.

Filipinele se află pe Centura de Foc a Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă seisme frecvente şi o activitate seismică importantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.