Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite, luni, la Kabul, într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic vizând o adunare a unor lideri religioşi care tocmai proclamase o fatwa împotriva terorismului cu mai puţin de o oră înainte, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, care a venit pe jos, s-a detonat la intrarea în cortul în care se desfăşura această "loya jirga" (”mare adunare”, în paştu) a mii de ulema veniţi din 34 de provincii, omorând şi rănind în principal civili, potrivit poliţiei.

”Potrivit primelor noastre informaţii, şapte persoane au fost ucise, inclusiv un poliţist, iar alte nouă au fost rănite, inclusiv doi poliţişti”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai.

Ministerul sănătăţii a anunţat, la rândul său, că 18 răniţi se află în spitalele sale.

”Victimele sunt în principal locuitori din cartier, dar pot să fie şi invitaţi la conferinţă între ele”, a declarat pentru AFP un purtăror de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish.

”Am luat măsuri de securitate, însă atacatorul sinucigaş s-a prezentat deghizat în invitat, după care s-a detonat”, a spus el.

reprezentanţii religioşi se pregăteau să plece atunci când a avut loc atentatul, în vestul capitalei afgane.

Cortul a fost ridicat la intrarea grădinii Şcolii Politehnice, în apropierea Universităţii din Kabul şi în spatele complexului Academiei Militare.

Operaţiunea a fost revendicată de SI într-un comunicat publicat de organul de propagandă al grupării.

Talibanii au anunţat rapid pe Twitter că ei ”nu au nimic a face” cu atacul, potrivit unui purtător de cuvânt, Zabihullah Mujahid.

Aripa locală a grupării SI, instalată în estul şi nordul ţării, a fost fosrte activă în ultimele luni la Kabul, care a devenit locul cel mai periculos din ţară pentru civili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.